Opskrifter

Fastelavns-boller
Alle personer
Det skal du bruge:

50 gr. gær

2 dl. vand

1 æg

1 tsk. salt

50 gr. sukker

ca. 350 gr. økologisk hvedemel

Sådan gør du:

😎
Rør gæren ud i håndvarmt vand.
Tilsæt æg, salt og sukker.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Lad dejen hæve til dobbelt størelse.
Dejen deles nu i 20 stykker.
Det laves boller, som sættes på en plade, med bagepapir.
Der laves en fordybning i midten.
Hvor der fyldes en tsk. kagecreme i. (eller syltetøj)
Bollerne hæver nu ca. 15 min igen.
Bages ved 200 gr. i 15 minutter.
Bollerne køler lidt af, og der kommes glasur på.
Glasur: 150 gr. flourmelis. Lidt kogende vand & evt. cacao.
Bollerne nydes lune.