Opskrifter

Julehorn
12 personer
Det skal du bruge:

Dej:
2 dl skummetmælk, eller andet mælk.
50 gr.becel-margarine, eller andet smør/margarine.
25 gr. gær.
½ tsk. salt.
1  tsk. sukker.
ca. 375 gr. mel

Fyld:
100 gr. rå marcipan.
25 gr. becel-margarine, eller endet smør/margarine.
25 gr. flourmelis eller sukker.
50 gr. blød nougat.

Pynt:
Æg til pensling & hakkede nødder/mandler.
Hornene kan også pyntes efter bagning med glasur eller chokolade.

Sådan gør du:
     
      1.   Gær udrøres i det fingervarme mælk.
      2.   Tilsæt becel, salt og sukker.
      3.   Mel kommes i lidt af gangen. ( gem lidt til udrulning )
      4.   Sæt dejen tildækket til hævning ved stuetemperatur i ½ time.

      5.   Del dejen i 2 kugler.
      6.   Rul hver kugle ud i en "pizza", og del den i 6 stykker.

      7.   Rør fyldet sammen, og læg en god teskefuld på hver trekant.
      8.   Rul dem sammen fra den brede ende og form dem til horn.
      9.   Pensl. hornene med æg, evt. hakkede nødde/mandel.

     10.  Bag hornene i ca. 15. min. ved 200 gr.
     11.  Pynt evt. de færdige horn med glasur eller smeltet chokolade.

                                        God appetit.🤩